> 
 > 

Op donderdag 21 februari besteedt het SBS6-programma ‘Hart van Nederland’ aandacht aan een jongere die bij Pluryn locatie De Hoenderloo Groep verblijft. Het gaat om Jabko Prins, wiens vader Hart van Nederland heeft benaderd. De ouders zijn tevreden over de behandeling bij De Hoenderloo Groep, maar trekken aan de bel omdat er geen passende vervolgzorg voor hun zoon gevonden kan worden.


opnames hart van nederland

Op dit moment verblijft Jabko binnen een JeugdzorgPlus leefgroep van De Hoenderloo Groep. In maart wordt hij 18 jaar en dan vervalt de gesloten machtiging. Jabko moet overgeplaatst worden naar een goede vervolgplek waar hij ondersteuning krijgt richting zelfstandigheid. Hij heeft intensieve behandeling nodig, maar een plek in de volwassenenzorg is niet voorhanden.

 

Directeur Erwin Duits: “De Hoenderloo Groep is van harte bereid om de instelling die Jabko op gaat vangen, te ondersteunen met kennis en expertise in de begeleiding van de jongen. Wat we in het geval van Jabko zien, zien we als specialistische voorziening helaas vaker: het ontbreken van adequate vervolgvoorzieningen. Het probleem zit erin dat bij het bereiken van de 18-jarige leeftijd een knip wordt gezet in de behandeling. Waar we met z’n allen hard aan hebben gewerkt, wordt dan eigenlijk teniet gedaan als blijkt dat er voor een jongere geen goede vervolgplek is”.

 

Uitzending gemist op 21 februari om 22.30 uur? Bekijk hier de uitzending.

 

 

21-02-2013 16:30u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]