> 
 > 

Jongerenparticipatie staat bij De Hoenderloo Groep hoog in het vaandel. Via de Participatieraad betrekken we jongeren actief bij de besluitvorming over het dagelijkse leven en het beleid binnen De Hoenderloo Groep. In de Participatieraad zitten jongeren uit diverse leef- en gezinsgroepen.

 

Onderwerpen die op de agenda staan zijn bijvoorbeeld: meedenken over nieuw beleid, hoe jongerenparticipatie wordt vormgegeven, veiligheid op het terrein, de rechten van de jongeren.

Wat leer je ervan?

In de Participatieraad leer je niet alleen meepraten over je behandeling, maar ook meedenken over allerlei nieuwe ontwikkelingen en activiteiten voor alle jongeren van De Hoenderloo Groep. Door lid te worden van de Raad leer je veel. Bijvoorbeeld om op een leuke manier met leeftijdsgenoten om te gaan. Je kunt ook je zelfvertrouwen uitbreiden, doordat je serieus in gesprek bent met het management van De Hoenderloo Groep. Het is een verantwoordelijke functie, omdat je de jongeren van De Hoenderloo Groep vertegenwoordigt. Tenslotte leer je hoe je moet vergaderen, hoe je opkomt voor iets wat jij belangrijk vindt, en leer je hoe je iets kunt bereiken.

 

Van jongeren die in de Participatieraad zaten, horen we regelmatig terug "Ik durf nu veel meer voor mezelf op te komen" en "We werden echt serieus genomen".

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]