> 
 > 
 > 

Flyer GezinsgroepenNaast leefgroepen bevinden zich ook gezinsgroepen op het terrein van De   Hoenderloo Groep. In een gezinsgroep wonen zes tot acht jongens en meisjes van verschillende leeftijden en met uiteenlopende problematieken. Hun overeenkomst is dat ze rust, regelmaat, structuur en veiligheid nodig hebben. Dat wordt hen geboden door de gezinsgroepouders. Dit zijn twee professionele opvoeders, met ruime ervaring in de opvoeding van jongeren met gedragsproblemen.

Op weg naar zelfstandigheid

Doel van de gezinsgroepouders is om jongeren op een goede manier richting volwassenheid te begeleiden. In een veilig en stabiel gezinsklimaat werken de jongeren onder andere aan het vergroten van hun vaardigheden op het gebied van zelfstandigheid en zelfredzaamheid, sociale vaardigheden en egoversterking. De jongeren krijgen huishoudelijke taken en leren omgaan met financiën en vrijetijdsbesteding.

Profiteren van voorzieningen

Voordeel van het feit dat de gezinsgroepen zich op het terrein van De Hoenderloo Groep bevinden, is dat de jongeren kunnen profiteren van de aanwezige voorzieningen. Ze gaan naar school op het Hoenderloo College en kunnen ook voor behandeling en therapie en voor vrijetijdsactiviteiten op het terrein terecht.

Iedereen zijn eigen plan

De jongeren die bij de gezinsgroepen wonen, zijn afkomstig van leefgroepen op het terrein, uit een van de jeugdzorgPlus-groepen, van andere instellingen of uit (pleeg)gezinnen. Na een observatieperiode, een consult bij de kinder- en jeugdpsychiater en eventueel aanvullend diagnostisch onderzoek, krijgen ze een individueel behandelplan. Dit wordt regelmatig met elkaar besproken en eventueel bijgesteld. Verblijf in een gezinsgroep kan variëren van enkele maanden tot enkele jaren.

 

Lees hier de folder ‘Gezinsgroepen. Behandeling in de veilige context van een gezin’.

 

>> Terug

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]