> 
 > 
 > 

De Hoenderloo Groep zoekt gastgezinnen die tot het netwerk van een jongere kunnen gaan horen. Daarom spreken wij van netwerkgezinnen: gewone mensen die een of twee weekenden en een deel van de schoolvakanties een jongere in hun huis en gezin willen opnemen.
Als netwerkgezin is het mogelijk jongeren, die tijdelijk niet thuis kunnen wonen, een kans te geven. Jongeren die vanwege problemen thuis of op school bij De Hoenderloo Groep verblijven.

 

Het weekend lijkt altijd te kort. Maar niet voor iedereen. Sommige jongeren kunnen in het weekend niet naar huis. Speciaal voor deze groep ‘achterblijvers’ zoekt De Hoenderloo Groep enthousiaste gezinnen, die één van onze jongeren één of twee keer per maand een gezellig weekend gunnen. Zodat ook deze jongeren aan het eind van een drukke week kunnen uitkijken naar het weekend.

 

Een netwerkmoeder aan het woord

'Elke twee weken komt Sonja het weekend bij ons logeren. Ze ziet er echt naar uit om lekker bij te kletsen en met onze katten te knuffelen. Eigenlijk doen we heel gewone dingen. Een beetje uitslapen. Lekker winkelen. Uitwaaien op het strand. Gewoon, maar niet voor haar. Sonja kan in het weekend niet naar huis. Ze woont tijdelijk bij De Hoenderloo Groep. We hebben het goed en dat delen we graag met iemand, zoals Sonja, die het helaas wat minder heeft getroffen. Op deze manier geven we haar iets om naar uit te kijken. En wij vinden het heel gezellig. Ze hoort er helemaal bij.'

 

De gewone dingen

U hoeft geen speciale dingen te organiseren: gewoon meedraaien in uw gezin stellen jongeren enorm op prijs. Boodschappen doen, de auto wassen, winkelen of klussen rondom het huis. Zo zijn zij even uit de dagelijkse sleur van De Hoenderloo Groep, en kunnen zij nieuwe energie opdoen. Daarnaast is het zo dat de jongeren op deze manier de mogelijkheid hebben eens een gezin mee te maken dat rustig en ‘normaal’ functioneert, want helaas hebben ze vaak van huis uit niet zo’n goed referentiekader.

 

Als u een van onze jongeren regelmatig een fijn weekend wilt bieden, dan zorgt De Hoenderloo Groep voor een goede ondersteuning. Zo kunt u rekenen op een financiële tegemoetkoming voor onkosten en zijn we bereikbaar bij eventuele calamiteiten. Daarbij verzorgen we persoonlijke begeleiding en ondersteuning door een van onze netwerkconsulenten.

 

Meer informatie

Heeft u belangstelling en/of vragen, neem dan vrijblijvend contact op met Dick de Graaf via dgraaf@pluryn.nl of tijdens kantooruren  op T 06 – 20 49 75 38.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]