> 
 > 

Op woensdag 20 november 2013 vond de landelijke dag van het JeugdWelzijnsBeraad plaats in het Provinciehuis in Utrecht. Jongeren discussieerden met elkaar over een aantal stellingen. De jury vond dat DHG-jongere Adria het erg goed deed. Samen met de andere winnaars kan hij in april 2014 in debat met de Tweede Kamer. Om daarvoor te oefenen, volgt Adria nog een keer een training met de andere deelnemers.


Adria van DHG wint debat met Tweede Kamer

Het JeugdWelzijnsBeraad (JWB) is een overkoepelende organisatie waar alle jongerenraden van instellingen in Nederland aan verbonden zijn. Tijdens deze landelijke JWB-dag komen alle jongerenraden uit Nederland bij elkaar. Dit keer was dat in Utrecht in het Provinciehuis. De dag duurde van 13.00 tot 21.00 uur.

Hoody
De Hoenderloo Groep was met vier jongeren vertegenwoordigd. Bij binnenkomst kregen alle jongeren een rode of blauwe hoody. Het eerste gedeelte bestond uit discussiëren naar aanleiding van allerlei stellingen. De meeste stellingen gingen over de transitie die er aan komt. Inspannend en iedereen deed goed mee.

Workshops
’s Avonds was er een Italiaans lopend buffet met pizza en pasta. Na de maaltijd konden de jongeren verschillende workshops volgen, zoals singer-songwriter, kunst, rap, tekenen, djembe en dans. De jongeren deden flink hun best. Aan het eind van de dag presenteerden ze wat ze allemaal tijdens de workshops hadden geleerd en gedaan.

Winnaars
Aan het eind van de dag maakte de jury bekend wie ze van de debaters van het plenaire gedeelte uitkozen om in april 2014 in discussie te gaan met de Tweede Kamer. Adria van De Hoenderloo Groep hoorde bij de gelukkigen. Dat betekent dat hij nog een paar keer met alle deelnemers van dit debat samenkomt om te leren debatteren. Spannend.

Laat, moe en voldaan kwamen de jongeren terug in Hoenderloo. Het was een leerzame en interessante dag.

 

28-11-2013 08:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]