> 
 > 

Dinsdagavond, dineravond. Zo zou je de dinsdagavonden in het restaurant van het Multifunctioneel Leercentrum (MLC) van De Hoenderloo Groep in het kort kunnen omschrijven. Wekelijks schuiven twee tot drie leefgroepen aan voor het avondmaal, bereid door leerlingen van het Hoenderloo College.


MLC Hoenderloo College

Voor de leerlingen is het een ideale manier om hun opgedane kennis over het bereiden en serveren van maaltijden in de praktijk te brengen. “We hielden al langer avondlessen op dinsdag, maar nu draaien we echt een soort restaurant”, vertelt leraar Jan Willem Nengerman. “Het is een echte win-winsituatie. Voor de leerlingen een zeer leerzame activiteit; voor de leefgroepen een leuk avondje uit. De leerlingen doen het echt geweldig. Op dit moment koken ze wekelijks voor 30 tot 40 mensen, maar wellicht komt er een groep bij. Dan heb je het al snel over 50 tot 60 mensen. Een mooi voorportaal voor een stage.”

 

Wat er zoal op het menu staat? Dat is heel divers. De ene keer nasi en bami, de andere keer broodje shoarma met frietjes en weer een andere keer couscous. Een internationale kaart dus. “En meestal is alles halal”, aldus Jan Willem. “Zo houden we met iedereen rekening. De reacties zijn ook elke keer heel positief. Laatst kwam er een ventje naar me toe. Hij begon met: “Ik vond het niet lekker”. Toen begon hij te lachen en zei: “Ik vond het namelijk geweldig lekker!” Haha!”

 

03-12-2014 10:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]