> 
 > 

Toen de leraren van de groepen vier en vijf van basisschool De Kakelhof in Hoenderloo nadachten over een leuke afsluiting van het schooljaar, kwamen ze al snel op het idee het Hoenderloo College aan te doen voor een bijzonder smakelijk bezoek. “Ook wij waren meteen ontzettend enthousiast”, aldus Kees Hoedeman, werkmeester bij de horeca-opleiding van het Hoenderloo College.


leerlingen basisschool Kakelhof bij Hoenderloo College

En zo meldden zich onlangs acht leerlingen van groep vier en vijf in de keuken van restaurant Le Trainee op het terrein van De Hoenderloo Groep. Het plan: samen met de leerlingen van de horeca-opleiding van het Hoenderloo College en docent Jan Willem Nengerman zelfgemaakte pizza’s bereiden. “De kinderen keken met grote ogen naar de grote keuken, ze waren erg onder de indruk”, aldus Hoedeman. “En dan ook nog eens geholpen worden door echte koks met kokspakken aan. Onze leerlingen van de horeca-opleiding begeleidden de kinderen heel erg goed.”
 

Alle kinderen en jongeren maakten hun eigen pizza klaar, om ze vervolgens samen op te eten. Kees Hoedeman: “Het was erg gezellig. Voor onze leerlingen een leerzame ervaring om samen te werken met kinderen van deze leeftijd. De ontmoeting was erg belangrijk. Hoenderloo kwam op bezoek bij De Hoenderloo Groep. En dat die positieve ervaring wederzijds was, werd de volgende dag bewezen. Toen kwam een moeder van één van de kinderen samen met haar gezin bij ons lunchen. Dit soort ontmoetingen zijn zeker voor herhaling vatbaar!”

 

09-07-2014 08:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]