> 
 > 

De vraag onder jongeren naar vrijetijdsactiviteiten groeide, daarom breidde de afdeling Vrije Tijd & Vorming (VTV) het aanbod uit. Jongeren van De Hoenderloo Groep hoeven zich dus niet te vervelen wanneer ze uit school komen.


vrijetijdsbesteding De Hoenderloo Groep

Naast bestaande activiteiten kunnen ze nu ook deelnemen aan extra muziekclubs, de zaalvoetbalcompetitie, survivalclub, paardrijden, Hulphond, creatieve activiteiten en  activiteiten speciaal voor meiden. Verder zijn er na school verschillende projecten waaraan jongeren kunnen deelnemen, van het aanleggen van een vlindertuin tot koken en ‘tutten’.

 

Ook onder schooltijd is het aanbod uitgebreid en biedt de afdeling VTV een speciaal programma aan voor jongeren die niet volledig kunnen participeren binnen onderwijs. Een afwisselend programma van onderwijs en de afdeling VTV zorgt ervoor dat ook deze jongeren een zinvol en leerzaam dagprogramma hebben.

 

“De uitbreiding van het naschoolse aanbod ontlast de begeleiding op leef- en gezinsgroepen. Daarnaast geeft het de jongeren een betere en zinvollere vrijetijdsbesteding. Ze zullen minder vaak rondhangen op het terrein”, licht Arend Hulshof van de afdeling VTV toe. Naast vrijetijdsactiviteiten vinden ook activiteiten als huiswerkbegeleiding en therapie & training tot laat in de middag plaats. Binnenkort mogelijk zelfs tot in de vroege avond.

 

 

19-11-2014 09:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]