> 
 > 

De plannen om zélf een boerderij te bouwen op het terrein van De Hoenderloo Groep krijgen steeds concreter vorm. Zeker nu studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) een adviesrapport hebben geschreven.


Boerderij-DHG-in-de-maak

De HAN-studenten maakten een herontwerp van de bestaande tekening en presenteerden onlangs een ‘vlekkenplan’ om de functionele mogelijkheden van de boerderij aan te geven. De plannen vielen in goede aarde bij Rob de Jong van de Raad van Bestuur en bij samenwerkende partners*.
De bouw van de boerderij is een prachtig project. Oog voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen gaan hand in hand. Cliënten bij Pluryn zijn nadrukkelijk bij de bouw betrokken. Zo gaan leerlingen van het Hoenderloo College bijvoorbeeld aan de slag met de kozijnen met hout uit het bos bij De Hoenderloo Groep. “Alles wat we zelf kunnen doen, doen we zelf”, vertelt Ulrike van Beem, projectleider Arbeidsparticipatie bij Pluryn. “Iedereen levert een bijdrage naar zijn of haar mogelijkheden.”
De afronding van de businesscase is in zicht, daarna start de fondsenwerving. Ulrike verwacht dat de bouw eind 2018 start. “Het bouwen is onderdeel van het resultaat en daarom mogen we daar ook de tijd voor nemen. We gaan voor een tastbaar resultaat van leren en werken. Iets waar de jongeren en volwassenen trots op kunnen zijn. Het eindresultaat? Een plek die horeca, dierverzorging, houtbewerking en groenvoorziening onder één dak brengt. Er komen ook een overdekte manegebak en een bed and breakfast.”
Na de oplevering biedt de boerderij leer-werktrajecten in diverse disciplines en op verschillende niveaus. Doel is inclusie van de doelgroep in de maatschappij, waarbij ook externe partners een belangrijke rol spelen.

*De nieuwe boerderij bij De Hoenderloo Groep is een samenwerkingsproject van:
- De Hoenderloo Groep
- Het Hoenderloo College
- Pluryn
- Gemeente Apeldoorn/Lucrato
- Cleantech Regio
- Provincie Gelderland
- ROC/HAN/speciaal onderwijs
- Omzien B.V.
- Werkgevers
- Zorgpartijen


06-02-2018 09:30u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]