> 
 > 

Met ingang van deze maand beschikt De Hoenderloo Groep over crisis-diagnostiekgroep Magnolia, speciaal voor meiden. Doel van hun verblijf in Magnolia is het verhelderen van het persoonsbeeld en het vaststellen van de begeleidings- en/of behandelbehoefte.


crisis-diagnostiekgroep Magnolia

“Dat vraagt om een andere personele inzet dan bij de behandelgroepen, vandaar de start van een speciale groep. We werken hier met een specialistisch team van pedagogisch medewerkers met verschillende opleidingen en achtergronden, zoals psychomotorische therapie, psychologie en ergotherapie”, aldus clusterleider Remco Verschuur.

 

Verder is er een multidisciplinaire samenwerking met het behandelteam, bestaande uit een psychiater, gedragswetenschapper, gezinsbehandelaar, vaktherapeut en diagnosticus. In maximaal drie maanden moet dankzij de handelingsgerichte diagnostiek duidelijk zijn wie het betrokken meisje is. Van daaruit volgt een duidelijk advies over de begeleidingsbehoefte en doorplaatsing binnen De Hoenderloo Groep of een andere instelling.

 

Download hier de speciale folder over diagnostiekgroep Magnolia.

 

17-09-2014 10:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]