> 
 > 


non stop

Voorbereidingen voor jubileum in volle gang

 

Al 160 jaar lang, 365 dagen per jaar, 24 uur per dag is De Hoenderloo Groep volop in bedrijf. Wij bieden een tijdelijk thuis voor jongeren die niet meer thuis kunnen wonen en begeleiden jongeren en ouders door behandeling met als doel dat ze weer zelfstandig verder kunnen in de maatschappij.
 

Toen...
In 1851 startte dominee O.G. Heldring met de opvang van kinderen. Op 7 februari van dat jaar werd de stichtingsakte van Stichting Hoenderloo getekend met als doel het opvangen van verwaarloosde jongeren. Door de eeuw heen is er veel gebeurd en de tijd dat jongens met elkaar op een slaapzaal moesten slapen is al lang voorbij. De dynamiek van jongeren maakt dat onze medewerkers iedere dag weer opnieuw leren. We denken non-stop na over nieuwe interventies om actuele problemen aan te pakken. Wie had in 1851 kunnen bedenken wat een gameverslaving of een loverboy is?
 

160 jaar later...
Op 7 februari 2011 - onze verjaardag - starten we het jubileumjaar op een ludieke manier. We willen onze rijke historie in het bieden van toekomst vieren met zoveel mogelijk mensen die bij DHG betrokken zijn: jongeren, medewerkers, relaties, inwoners van Hoenderloo en collega’s van andere instellingen. Op dit moment zijn tientallen enthousiaste medewerkers bezig met de voorbereidingen voor alle jubileumfestiviteiten: de kick-off op 7 februari, een congres op 1 maart, een reünie voor oud-jongeren en oud-medewerkers op 19 maart, een personeelsfeest op 9 april, een jongerenfeest en een Superstunt.
 

Alle ontwikkelingen en details over de festiviteiten zijn te volgen op de jubileumwebsite www.dhg160jaarnonstop.nl

01-10-2010 10:06u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]