> 
 > 

De Hoenderloo Groep krijgt een museum: ‘De kleine Arcke’. Het museum is een samenwerkingsverband tussen de Pluryn-locatie en het dorp Hoenderloo en toont werken van lokale kunstenaars en jongeren van De Hoenderloo Groep. Ook de geschiedenis van Hoenderloo en De Hoenderloo Groep komt aan bod. De opening van het museum is op zaterdag 30 september. ‘De kleine Arcke’ is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Vermogensbeheer Hoogeland Zorg.


20507617_1983100858586575_6590578864494589909_o ‘De kleine Arcke’ stond voorheen bekend als ‘Het Arckje’ vanwege de ligging in de buurt van het gelijknamige gezinshuis. De voormalige dienstwoning ligt op de rand van het terrein van De Hoenderloo Groep en was jarenlang in afwachting van een definitieve bestemming. Een lokale dorpscommissie en medewerkers van De Hoenderloo Groep besloten samen om er een museum van te maken. De afgelopen jaren is het pand met hulp van jongeren opgeknapt. Zij gebruikten de ruimte bovendien als atelier. Dat blijft zo. In de toekomst zullen jongeren ook betrokken worden bij de exploitatie van het museum.

Gezamenlijke exposities
De kleine Arcke telt drie kamers. Eén van de kamers wordt permanent ingeruimd voor een expositie over leven en werk van A. den Doolaard, de bekende en reislustige schrijver die een groot deel van zijn leven in Hoenderloo woonde. In de andere twee ruimtes zijn exposities over de geschiedenis van het dorp Hoenderloo respectievelijk de geschiedenis van De Hoenderloo Groep te zien. Die combinatie is niet toevallig. De geschiedenis van het dorp en de Pluryn-locatie gaan hand in hand. De kleine Arcke onderstreept de verbondenheid tussen het dorp en de jeugdzorginstelling. Het museum biedt lokale kunstenaars en jongeren van De Hoenderloo Groep ook ruimte om samen te exposeren. Voor beide partijen is dat een prachtige kans hun werk aan een groter publiek te laten zien, bijvoorbeeld aan toeristen die het nabijgelegen ‘Klompenpad’ bewandelen.

De informele opening van De kleine Arcke vindt plaats op zaterdag 30 september van 12.00 – 16.00 uur, gelijktijdig met de Hoenderloo Fair. Belangstellenden zijn welkom. Ze kunnen genieten van live-painting, muziek en een hapje en een drankje. Het adres is Heldringsweg 17 in Hoenderloo.
21-09-2017 09:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]