> 
 > 

Het dorp Hoenderloo mag zich sinds vorige week woensdag het op één na groenste dorp van Nederland noemen. Mede met dank aan jongeren van De Hoenderloo Groep!


Hoenderloo Entente Florale

Hoenderloo staat te boek als een vrij eigenzinnig dorp. Buiten de officiële procedure via het college van burgemeester en wethouders om, meldde de Dorpsraad van Hoenderloo zich aan voor de Entente Florale, de jaarlijkse prijs voor de Groenste Stad van Nederland. “Omdat we vinden dat we uniek zijn en mooie resultaten behalen. We schrijven geen dikke beleidsstukken, maar gaan gewoon aan de slag”, licht Frits Essenstam toe. Hij is lid van de Dorpsraad en daarnaast werkzaam bij de Plantsoenendienst van De Hoenderloo Groep.
 
De jury van Entente Florale bevestigde de mening van de Dorpsraad door Hoenderloo zilver toe te kennen in de categorie Dorpen en Kleine Steden, vlak achter de winnaar Beesel. Daarnaast ontving het dorp het Certificaat Bijzondere Waardering voor Communicatie en Participatie. 

 
Hoenderloo dankt de bijzondere vermelding aan de samenwerking die de Dorpsraad heeft gezocht met recreatiebedrijven, landgoedeigenaren en ook De Hoenderloo Groep. Samen worden regelmatig doe- en opknapdagen georganiseerd in het dorp. Jongeren van DHG zijn bovendien betrokken bij het structureel onderhoud van het groen. Elke week maaien ze het gras. Daarnaast prikken jongeren papier, snoeien heggen en geven bloembakken water.

  
“Voor het maaien van het gras ontvangt DHG een normale vergoeding. Dit wordt uitgekeerd aan jongeren die meewerken aan het onderhoud in het dorp. Het is overigens geen groot bedrag, meer een soort motivatiepremie. Daarnaast doen jongeren op deze manier waardevolle werkervaring op, zie het maar als een stage”, aldus Frits. 

Jongeren zijn dankzij het project positief zichtbaar in het dorp. “Ze worden niet meer geassocieerd met overlast, maar met onderhoud en dingen repareren. Mensen waarderen het werk van de jongeren enorm. Ze krijg veel complimenten.”

 

Op woensdag 10 september kreeg de Dorpsraad Hoenderloo in Groningen de tweede prijs en het Certificaat uitgereikt. Vrijdag 19 september werd de prestatie in het dorp gevierd met een borrel, waarvoor ook de betrokken jongeren van DHG waren uitgenodigd.

 

 

 

22-09-2014 15:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]