> 
 > 

De Hoenderloo Groep zoekt gemotiveerde fietsbuddy’s die het leuk vinden om samen met een jongere de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk te gaan beklimmen. De beklimming vindt plaats in het kader van Equipe Mont Ventoux 2016. De Hoenderloo Groep sluit voor het eerst aan. In totaal nemen dertig mensen van zes verschillende Pluryn-locaties deel. Naast De Hoenderloo Groep zijn dat Het Hietveld (Beekbergen), De Beele (Voorst), Jan Pieter Heije (Oosterbeek), Werkenrode Jeugd (Nijmegen/Groesbeek) en Groesbeekse Tehuizen (Groesbeek).


Op 12 november vindt in de Boerderij op het terrein van Jan Pieter Heije, Utrechtseweg 316 in Oosterbeek een informatiebijeenkomst plaats voor mensen die buddy willen worden. Ook belangstellende jongeren van de deelnemende locaties zijn welkom. Aanvang is 19.00 uur.

 

Equipe Mont Ventoux is een initiatief van Koraal Groep. Pluryn doet sinds 2014 mee. Samen met een vrijwilliger (buddy) bereiden de deelnemers zich een half jaar lang gedegen voor op de beklimming van de 1911 meter hoge kale berg. Een professionele wielrenfiets en wieleroutfit krijgen zij in bruikleen. Buddy’s hoeven niet per se wielrenervaring te hebben. Een gezonde dosis enthousiasme en affiniteit met de doelgroep zijn belangrijker.

 

Pluryn doet mee aan Equipe Mont Ventoux om mensen met een complexe zorgvraag de kans te geven een positieve ervaring op te doen, die hun zelfvertrouwen versterkt. De beklimming van de Mont Ventoux betekent voor de deelnemers vooral een overwinning op zichzelf. 

 

Kijk hier voor meer informatie en voor de film die over Equipe Mont Ventoux 2015 is gemaakt.

 

27-10-2015 09:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]