> 
 > 

Entr’acte is de nieuwe naam voor Intermezzo, een onderdeel van De Hoenderloo Groep dat plaatsing van jongeren in buitenlandse gezinshuizen verzorgt. Een nieuwe naam was nodig vanwege de groeiende verwarring met Intermetzo, de jeugdzorgorganisatie die sinds kort tot Pluryn behoort.


De term Entr’acte is afkomstig uit de theaterwereld en staat voor een tussenspel, dat tussen twee bedrijven wordt opgevoerd. Met een tussenspel wordt tijd gecreëerd om bijvoorbeeld van decor te wisselen, even rust in de bouwen of om te kleden. Dat is ook precies wat Entr’acte doet. Jongeren worden tijdelijk in een gezinshuis in het buitenland geplaatst om even tot rust te komen of los te komen uit hun netwerk. De plaatsing maakt altijd deel uit van een behandeltraject.

 

Er zijn gezinshuizen in Frankrijk, Spanje, Zweden en Noorwegen, waarbij er een aantal plaatsen speciaal bestemd zijn voor meidenhulpverlening.

 

Onderwijs krijgen de jongeren van Maatwerk, een speciaal programma van het Hoenderloo College. De leerling heeft op vaste tijden via internet een beeldverbinding met zijn of haar mentorleerkracht. Maatwerk is geen volledig onderwijsprogramma, maar zorgt er wel voor dat een leerling verbinding houdt met onderwijs en zich kan voorbereiden op het volgen van een volledig onderwijsarrangement bij terugkeer in Nederland.

 

 

11-01-2017 14:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]