> 
 > 

Gebouw De Kastanje van De Hoenderloo Groep werd vrijdag 25 november derde bij de uitreiking van de Architectuurprijs Apeldoorn 2011. Dit gebeurde tijdens de Nacht van de Architectuur in schouwburg Orpheus. Het woongebouw behoorde tot de laatste acht genomineerden.


Voorafgaand aan de uitreiking bezocht een groep van veertig mensen het terrein in Hoenderloo om het gebouw van dichtbij te bekijken. De veertig mensen vormen samen de publieksjury. De groep bestond uit lezers van dagblad De Stentor die op internet hun stem uitbrachten op een van de 40 gebouwen die in eerste instantie voor de Architectuurprijs waren aangemeld.

De Kastanje is een ontwerp van Gobas Architecten uit Apeldoorn. Architectuurcentrum Bouwhuis organiseert jaarlijks de Architectuurprijs. Het appartementengebouw Sparta Luce aan de Prins Willem-Alexanderlaan werd door de publieksjury uitgeroepen tot mooiste nieuwe gebouw van Apeldoorn. Het nieuwe entreegebouw van Paleis Het Loo kreeg de prijs van de vakjury.
 
Meer informatie in het artikel in De Stentor (http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/9951014/Winst-voor-Sparta-Luce-en-Het-Loo.ece)01-12-2011 23:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]