> 
 > 

De Gelderse JeugdZorg Award is in het leven geroepen om positieve verhalen uit de wereld van de jeugdzorg breder bekend te maken. Het toekennen van de award is een mooie manier om professionele hulpverleners maar ook vrijwilligers te bedanken voor hun bijzondere inzet. De prijs wordt op zaterdag 17 november uitgereikt in Luxor Live aan het Willemsplein in Arnhem.


Iedereen die in contact is gekomen met jeugdzorg of er werkt kan zijn jeugdzorgheld aanmelden als kandidaat voor de award. Een deskundige jury kiest winnaars in twee categorieën: professional en vrijwilliger. De prijs bestaat uit een oorkonde, een beker en de hoofdprijs in de vorm van een tegoedbon van 2.000 euro, die de winnaar mag besteden aan een project in de jeugdzorg of een aanschaf voor een (leef)groep in Gelderland.
Tot en met 11 oktober kunnen helden worden aangemeld. Is jouw jeugd(zorg)hulpverlener een held? Stel hem of haar kandidaat! Werkt de jeugdzorgheld bij u? Alle jeugdhulpverleners en ook jongerenwerkers, schoolmaatschappelijk werkers en vrijgevestigde therapeuten of behandelaars kunnen in aanmerking komen voor de Gelderse JeugdZorg Award! Professionals én vrijwilligers.

Verhalen

Voor de verkiezing van de Jeugdzorgheld in 2011 kwamen 88 inzendingen binnen, die prachtige verhalen opleverden over wat mensen in de hulpverlening beweegt. De winnaars waren Krista Schaeffer – van Leeuwen en Petra van Amersfoort. Krista heeft zich ontwikkeld tot een deskundige in hechtingsproblematiek en die zich als psycholoog buiten de gebaande paden beweegt. Ze is een vakvrouw. In de categorie vrijwilligers won Petra van Amersfoort, een grote kracht achter het Oudernetwerk Jeugdzorg Gelderland. Petra durft stelling te nemen en jeugdzorg te confronteren, zonder het contact te verstoren. Ze is een bijzondere vrouw met een passie voor de medemens. In de bibliotheek van zorgbelanggelderland.nl (zie Links) staan de boekjes Jeugdzorghelden (Heldenboek) met alle winnaars en aanmeldingen van vorige jaren.

Met hart en ziel

Eén ding maakt de Gelderse JeugdZorg Award heel duidelijk: het wordt zeer gewaardeerd als hulpverleners zich met hart en ziel inzetten en hoop geven. Zorgbelang Gelderland organiseert in samenwerking met de provincie Gelderland deze zesde editie van de Gelderse JeugdZorg Award.

25-09-2012 22:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]