> 
 > 

Wat is de meerwaarde van een landelijk werkende jeugdzorginstelling en met welke problemen kampt De Hoenderloo Groep? Met die vragen in het achterhoofd brachten SP-fractievoorzitter Emile Roemer en fractiespecialist Nine Kooiman op maandag 10 december een uitgebreid werkbezoek aan DHG.


SP op werkbezoek bij DHG

Hun interesse was gewekt door het magazine Helden van De Hoenderloo Groep, dat eind oktober op het Binnenhof in Den Haag onder andere aan de SP werd overhandigd. De delegatie lunchte met jongeren op een gezinsgroep en bezocht een klas van het Hoenderloo College.

 

“Het viel Emile Roemer op dat de jongeren zo openhartig zijn. Hét bewijs dat ze zich op hun gemak voelen bij De Hoenderloo Groep en zich veilig voelen”, aldus directeur Erwin Duits van De Hoenderloo Groep. “Tijdens de nabespreking gaven beide politici aan dat ze ervan overtuigd zijn dat we belangrijk zijn voor jongeren. Ze onderstreepten het belang van een landelijk werkende instelling als DHG. De transitie in de jeugdzorg mag volgens hen geen bezuinigingsoperatie zijn, maar een manier om de jeugdzorg slimmer te organiseren.”

 

 

13-12-2012 14:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]