> 
 > 

Viering 5 jaar Equipe in Arnhem op 20 september


Het Lustrumfeest van Equipe Mont Ventoux was voor veel (oud)-deelnemers, buddy’s en ondersteuners vooral een onwijs gezellig weerzien. Direct bij binnenkomst in het Arnhemse Hotel Papendal in waren ‘Héé, hoe is het?’ en ‘Lang niet gezien joh’ de meest gehoorde openingszinnen. Veel aanwezigen zagen elkaar weer voor het eerst sinds ‘hun beklimming’ tijdens één van de afgelopen vijf edities. Alleen dat weerzien maakte deze jubileumviering op donderdag 20 september bij voorbaat al geslaagd.

Na een hapje en een drankje opende Miranda van de Pol, projectleider van Equipe Mont Ventoux, met een kort dankwoord het feest. Waarna bestuurders Rob de Jong en Monique Kavelaars de waarde van Equipe Mont Ventoux voor deelnemers en de organisatie benadrukten. Rob: “Ik heb de beklimming nu vier keer mogen bezoeken, maar sta telkens weer versteld van de inzet van iedereen. Het is fantastisch om iedereen daar bovenop de top aan te zien komen. Een prestatie waar je met recht trots op mag zijn.” Waaraan Monique toevoegde: “In het busje omhoog kreeg ik met iedere bocht meer respect voor alle deelnemers. Echt een geweldige prestatie!”

Vol programma
De organisatie had voor een vol en interessant programma gezorgd. In de theaterzaal vertelden ex-topsporters Maarten Tjallingii, die als wielrenner onder andere de blauwe trui pakte in de Giro, en Stefan Groothuis, Olympisch Kampioen schaatsen en ambassadeur van Plurynlocatie De Beele, over het leven van een topsporter. In de foyer werden de films over de beklimming van dit jaar afgewisseld met knallende optredens van rapper Jolan. Even verderop kon de Mont Ventoux virtueel beklommen worden en stond het Living Lab met de nieuwste eHealth technologieën paraat.


Samenzijn
Hoe leuk en interessant het programma ook was, het mooiste ‘onderdeel’ was het samenzijn van alle deelnemers en buddy’s, die zichtbaar genoten. Jongeren bewogen zich enthousiast door de twee zalen heen en buddy’s praatten elkaar aan statafels bij over de laatste ontwikkelingen. In Papendal leek iedereen het met elkaar eens te zijn: Equipe Mont Ventoux is een bijzonder project, dat hopelijk nog jaren wordt voortgezet.

05-10-2018 00:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]