> 
 > 


Locatie Gangel van het Hoenderloo College heeft de Zilveren Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum gekregen. De schaal is het bewijs dat de schoolkantine gezond is ingericht.

“We vinden het belangrijk dat het aanbod tijdens de lunch gezond is. Het draagt bij aan de ontwikkeling en leefstijl van de leerlingen. Op school leren ze over gezond gedrag en tijdens de lunch kunnen zij dit in de praktijk brengen. Zo ontmoeten theorie en praktijk elkaar”, aldus sportdocent Paul Looijen.

Locatie Gangel heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze aan gezonde broodjes, groente en fruit en er is altijd water beschikbaar. Op dit moment nog in de vorm van waterkannen, maar in de toekomst wellicht op een andere manier.

De leerlingen zijn blij met dit aanbod, dat verleidt om gezonder te kiezen. De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze
richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.


17-12-2018 00:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]