> 
 > 

Het Hoenderloo College heeft het vignet Gezonde School behaald. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die actief werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen.


bordje-gezonde-school_web De school is trots op het behaalde resultaat! Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt het Hoenderloo College voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.
De school richtte zich speciaal op het themacertificaat Sport en bewegen. Hiervoor zijn de volgende activiteiten ingezet: Een sport PA-opleiding voor een select groepje leerlingen, een breed aanbod naschoolse sportactiviteiten, een samenwerkingsverband met sport verenigingen, clinics van externe sportaanbieders, klassencompetities, een professioneel vakwerkplan en nog veel meer.

Directeur Arjan Steenbeek van het Hoenderloo College is blij met het vignet Gezonde School. “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school hecht aan gezonde en actieve leerlingen!”
Het Hoenderloo College heeft als doel om volgend schooljaar ook het themavignet Gezonde voeding te behalen, naast het themavignet Sport en bewegen dat dit jaar is verdiend.
Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Meer informatie is te vinden op www.gezondeschool.nl.

05-12-2017 00:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]