> 
 > 

Het Hoenderloo College heeft het vignet Gezonde School behaald.


bordje-gezonde-school_web Met het vignet Gezonde School laat het Hoenderloo College zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Het Hoenderloo College is trots op dit behaalde resultaat!

Voeding

Onlangs heeft de school het themacertificaat Voeding behaald. Het Hoenderloo college stimuleert een gezonde omgeving en een fris klimaat voor de leerlingen. Zo is er een watertappunt aanwezig op school waar leerlingen met hun eigen fles water kunnen tappen. Daarnaast is gezonde voeding een deel van het onderwijsaanbod. De leerlingen volgen het interactieve lesprogramma ´weet wat je eet´. Ook de kantine voldoet aan de richtlijnen van het voedingscentrum waardoor het Hoenderloo college met een zilveren schaal is beoordeeld vanuit het Voedingscentrum.

Sport & Bewegen
De school was al in bezit van het themacertificaat Sport & bewegen. Hiervoor zijn de volgende activiteiten ingezet: Een sport PA-opleiding voor een select groepje leerlingen, een breed aanbod naschoolse sportactiviteiten, een samenwerkingsverband met sportverenigingen, clinics van externe sportaanbieders, klassencompetities, een professioneel vakwerkplan en nog veel meer.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wil je meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.10-07-2018 09:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]