> 
 > 

Een nieuwe samenwerking van het Hoenderloo College met Aventus Entreeschool biedt leerlingen extra kansen op passend vervolgonderwijs of een baan. Op woensdag 18 juni ondertekenden beide scholen een convenant.


samenwerking Hoenderloo College en Aventus Entreeschool

Aventus is het ROC in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. De Entreeschool verzorgt met ingang van augustus 2014 alle voormalige niveau 1-opleidingen (AKA en alle vakgerichte opleidingen) van Aventus.

 

“De samenwerking is voor ons interessant omdat leerlingen die op de Aventus Entreeschool een mbo niveau 1-opleiding volgen en een negatief studieadvies krijgen, volgens de nieuwe Wet Passend Onderwijs van school moeten. Leerlingen die bij Aventus uitvallen, kunnen bij ons de opleiding vervolgen”, aldus locatieleider Chris van der Meulen van het Hoenderloo College.

 

Het Hoenderloo College staat open voor jongeren die bij De Hoenderloo Groep verblijven, maar ook voor leerlingen uit de regio. Om die reden wil de VSO-school graag zichtbaar zijn in de omgeving van Apeldoorn. Met de samenwerking wordt daarin een grote stap gezet.

 

Onderdeel van het convenant is ook dat ROC Aventus de examinering verzorgt voor de mbo 1-leerlingen van het Hoenderloo College. “Onze werelden sluiten op elkaar aan”, constateert Chris van der Meulen. Hij sluit een uitbreiding van de samenwerking in de toekomst niet uit. “Mogelijk kunnen we met Aventus opleidingen op mbo-niveau 2 gaan verzorgen. Dat zou een uitbreiding van ons aanbod betekenen.”

 

Foto:
Jan Buijserd, projectleider Aventus Entreeschool en Chris van der Meulen, locatieleider Hoenderloo College schudden elkaar de hand na de ondertekening van het convenant. Fotograaf: Rien Hokken
.

 

20-06-2014 07:30u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]