> 
 > 

Verbinden en bewegen. Dat zijn de twee doelen van het Buurtsportcoachproject, dat de dorpsraad van Hoenderloo is gestart voor inwoners van Hoenderloo. Onderdeel hiervan is dat zij bij De Hoenderloo Groep terecht kunnen om te sporten.


survivalbaan

Hiermee stelt De Hoenderloo Groep haar faciliteiten en de expertise van haar sportmedewerkers beschikbaar voor de ‘buren’. Dit in het kader van het Buurtsportcoachproject van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. “Het is een mooie wisselwerking”, legt Pascal van den Hoorn, activiteitenbegeleider van De Hoenderloo Groep, uit. “Enerzijds kunnen we inwoners van Hoenderloo helpen te bewegen, gezonder te worden. Anderzijds maken zij kennis met De Hoenderloo Groep en haar terrein, jongeren en medewerkers. We leggen graag de verbinding, willen goede buren zijn.”

 

De Hoenderloërs hebben binnen DHG keuze uit drie sportdisciplines: fitness, survival en Nordic walking. “Met fitness zijn we in januari van start gegaan”, vertelt Pascal. “We hebben drie fitnessgroepen en de reacties zijn heel positief. Wekelijks komen de deelnemers langs voor een uurtje flink sporten.”
Het survivalen, waarvoor De Hoenderloo Groep een uitstekende survivalbaan op het terrein heeft, en het Nordic walken starten binnenkort. Pascal: “Bij het survivalen sluiten ook jongeren van De Hoenderloo Groep aan. Zij kennen de baan en kunnen dus ook helpen. Een mooie en intensieve manier om kennis te maken.”

 

Op de Hoenderloose Doedag op 18 april, als ook de pluktuin van DHG wordt aangelegd, vindt de officiële ondertekening van de samenwerking tussen dorpsraad, DHG en andere partners plaats. Maar stilzitten tot die tijd is er niet bij!

 

01-04-2015 13:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]