> 
 > 

Even een paar maanden weg van alles en iedereen. Tijd om na te denken en jezelf te herpakken. Daarvoor is Intermezzo bestemd, het project van De Hoenderloo Groep dat jongeren tijdelijk bij gezinshuizen in het buitenland plaatst. Door een samenwerking met Xperanza heeft Intermezzo nu ook een specifiek aanbod voor jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek.


Xperanza

Xperanza is een combinatie van twee woorden: Experiencia, het Spaanse woord voor ervaring, en Esperanza, dat hoop betekent. Deze woorden vormen ook meteen de kern van het vijf maanden durende traject: door ervarend leren de hoop bieden op een fijne toekomst.

 

Gedurende het verblijf in Spanje zet Xperanza de jongere, in de leeftijd 15 tot 23 jaar, steeds aan tot het zelf bedenken van oplossingen. Daarbij staat zelfreflectie op eigen gedrag centraal. Welk gedrag helpt hem of haar verder? En welk gedrag belemmert de weg naar een oplossing alleen maar? Met behulp van positieve ervaringen met zichzelf en hun omgeving wil Xperanza de jongeren een nieuw perspectief op de toekomst bieden.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Klantenbureau via T 055 - 527 53 45.

 

 

 

16-10-2014 10:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]