> 
 > 

Jongeren die worden opgenomen in de gesloten jeugdzorg verkeren steeds vaker in crisis. Zij worden - door gebrekkige expertise bij wijkteams - te laat doorverwezen naar specialistische zorg. Daardoor duurt de behandeling vervolgens langer.


Erwin Duits, directeur Jeugd bij Pluryn, trekt hierover woensdag 5 oktober aan de bel in dagblad Trouw. Het effect is merkbaar op de leefgroepen op de JeugdzorgPlus-locatie Kop van Deelen van De Hoenderloo Groep. De problematiek waarmee medewerkers hier te maken krijgen, is ernstiger. Erwin Duits wordt in zijn opvatting gesteund door bestuurders van collega-instellingen.

 

Instellingen voor jeugdzorg zoeken inmiddels naar manieren om specialistische zorg eerder in te zetten. De Hoenderloo Groep startte een jaar geleden op de Kop van Deelen behandelvorm Smaragd, voor intensieve individuele behandeling. In de bijlage De Verdieping van Trouw op 5 oktober is ook het verhaal te lezen van de Amsterdamse Latisha. Ze zag in een jaar tijd vijf verschillende instellingen van binnen en kreeg met 130 verschillende hulpverleners te maken. Als laatste verbleef ze bij Smaragd. Ze hield van die periode een gedetailleerd dagboek bij. Inmiddels gaat het beter met haar. Ze woont op kamers in Amsterdam, gaat weer naar school en heeft een baantje. “Maar ik ben wel wat verbitterd, ja”.

 

05-10-2016 10:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]