> 
 > 

Vijfhonderd balen hooi van al gauw vijftien kilo per stuk. Ga er maar aan staan, zou je zeggen. Tien jongeren van De Hoenderloo Groep hooiden onlangs een weiland op het terrein in Hoenderloo. Hiermee bliezen ze een oude traditie nieuw leven in.


hooi

De Hoenderloo Groep verpacht een aantal weilanden op het terrein. Op één daarvan lagen liefst vijfhonderd balen hooi. “Vroeger was het een traditie dat jongeren hielpen met het hooien”, vertelt Frits Essenstam van de plantsoenendienst van De Hoenderloo Groep. “Door allerlei redenen is dat een beetje verwaterd. Het was echter de hoogste tijd daar weer mee te beginnen.”

 

Uiteindelijk meldden zich tien tot op het bot gemotiveerde jongeren om de klus te klaren. Ondanks de zware omstandigheden – het was dertig graden – gingen ze enthousiast aan de slag. “En dat op een vrijdagmiddag, terwijl ze dan eigenlijk naar huis mogen”, aldus Essenstam. “Nu werd het geen half één dat ze vrij waren, maar half zeven. Maar ze morden niet, bleven keihard werken. Ik ben zó trots op ze! Dat zakcentje hebben ze meer dan verdiend.” En de traditie? “Die is wat mij betreft herboren. Volgend jaar weer!”

 

 

11-08-2014 13:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]