> 
 > 

Het is deze week de Week van de Jeugdzorg, waarin het onderwerp Jeugdzorg in de schijnwerpers staat. De Hoenderloo Groep doet hier elk jaar aan mee, omdat we het belangrijk vinden om de verhalen van jongeren en professionals te delen. Een van de activiteiten in de Week is Tha Bus on Tour. Jongeren die gebruik maken van jeugdzorg stappen in een oude Amerikaanse schoolbus op weg naar middelbare scholen in Gelderland. In gastlessen vertellen zij scholieren over de manier waarop ze te maken hebben met jeugdzorg en wat dat voor hen betekent.


gastlessen tijdens Week van de Jeugdzorg 2013

Dit jaar deden Adria, Thomas, Jeremy en Youetta van DHG mee. In oktober volgden zij een training in het geven van gastlessen en op dinsdag 12 november mochten ze de les in de praktijk brengen. Met Tha Bus vertrokken ze vanuit Arnhem naar het Van Kinsbergen College in Elburg. De bus zat vol, omdat ook jongeren van andere instellingen en organisaties meegingen om over hun ervaringen te vertellen.

Aangekomen bij het Van Kinsbergen College, werd de dag geopend door dansers van de dansacademie uit Arnhem. Zij beeldden dansend allerlei situaties en gevoelens van jongeren uit. Vervolgens startten de gastlessen, die de jongeren van DHG in tweetallen gaven. Zij vertelden over zichzelf en hoe het is om in een instelling te wonen. De leerlingen konden vragen stellen en daar maakten ze ook gretig gebruik van. Dat zij onder de indruk waren van de verhalen van de jongeren bleek wel uit het feit dat je af en toe een speld kon horen vallen. Adria, Thomas, Jeremy en Youetta hebben het geweldig gedaan. Petje af!           

              

13-11-2013 03:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]