> 
 > 

Van 23 t/m 29 maart vindt er een uitwisseling plaats tussen jongeren van De Hoenderloo Groep en jongeren uit Ierland. Het doel van het uitwisselingsproject - dat vanuit de EU wordt gefinancierd - is om groepen jongeren uit verschillende landen met elkaar te verbinden. Ook worden Europese thema’s onder de aandacht gebracht en wordt bevorderd dat jongeren onderling samenwerken en ervaringen uitwisselen. Het thema van het bezoek aan Ierland is Explore More: probeer zoveel mogelijk uit, beleef, ervaar en leer.


Zaterdagochtend 23 maart stappen zes jongeren van DHG en hun begeleiders op het vliegtuig naar Ierland. Het belooft een intensieve, actieve en recreatieve week te worden. Zo zijn er momenten waarop de fysieke gesteldheid van de jongeren op de proef wordt gesteld. Bijvoorbeeld tijdens het kajakken voor de kust en het wandelen in de bergen. Ook gaan de jongeren een dag cultuur opsnuiven in Dublin. Verder ligt de nadruk op het leren kennen van elkaar en het bekijken of er verschillen zijn, of juist veel overeenkomsten.

 

De uitwisseling is begin dit jaar eigenlijk al begonnen. Al enkele keren spraken de Nederlandse en Ierse jongeren elkaar via skype. De jongeren en begeleiding hebben er heel veel zin in en staan te popelen om a.s. zaterdag te vertrekken. Veel plezier en een mooie tijd gewenst!

 

 

         

 

 

 

20-03-2013 11:30u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]