> 
 > 


#Flessenpost

Jongeren van de clientenraad van DHG bezoeken op dinsdagmiddag 18 juni de gemeente Arnhem om wethouder Kok hun #Flessenpost te overhandigen.

Door het hele land bezoeken jongeren in de Jeugdzorg Nederlandse gemeenten om bijzondere flessenpost te bezorgen! Te voet, per fiets, per OV, met de auto en zelfs met een vliegtuigje; tot aan Texel toe. In de fles een poster met daarop kansen en wensen voor de transformatie jeugdzorg waarmee de jongeren nadrukkelijk aandacht vragen voor hun positie in de jeugdzorg.

Zorgen top 10: ‘Wij zijn geen experiment’
De poster is het resultaat van bijeenkomsten van het JeugdWelzijnsBeraad; een landelijk platform van  jongerenraden van jeugdzorginstellingen. De poster geeft antwoord op de volgende vragen: Waarom mogen jongerenraden niet verdwijnen? Waar maken jongeren zich het meeste zorgen om als het gaat over de overheveling van de jeugdzorg naar de gemeenten? Waar kunnen jongeren over meedenken voor, tijdens en na de transitie? Jongeren hebben een ‘zorgen top 10’ samengesteld.

Kick-off Utrecht: overhandiging eerste fles
De ‘kick-off’ van de actie vindt dinsdagmorgen 18 juni om 10.00 uur plaats in Utrecht bij Zaalverhuur 7 aan de Boothstraat 7, waarbij jongeren en bestuur van het landelijke JeugdWelzijnsBeraad (JWB) het doel van de flessenpost en de noodzaak benadrukken. Tevens wordt een filmpje getoond en vindt er een jongerendebat plaats met als onderwerp ‘Onze tips voor de Nederlandse gemeenten’. Daarna neemt Jan Wezendonk, directeur van het Nationaal Fonds Kinderhulp (mede-ondersteuner van deze actie), de eerste fles  in ontvangst .
Na de lunch trekken de 100 jongeren het land in, op weg naar  gemeenten om hun flessenpost te overhandigen.

17-06-2013 22:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]