> 
 > 

Op zaterdag 14 en zondag 15 december waren jongeren en medewerkers van DHG actief op de kerstmarkt bij het Nationale Park de Hoge Veluwe. Achter een eigengemaakte kerstkraam verkochten de jongeren onder andere producten gemaakt door leerlingen van de AGL-klas van het Hoenderloo College. Bezoekers konden bijvoorbeeld prachtige buitenhaarden kopen of rendieren gemaakt van lichtslangen.


kerstmarkt Park de Hoge Veluwe

Ook Pluryn-locatie het Hietveld en maatschappelijke ondernemingen Coffyn en Bloesem hadden producten geleverd voor de verkoop en er waren mooie producten gemaakt door cliënten van Pluryn binnen dagbesteding. Van de opbrengsten gaat een deel naar de jongeren zelf. Leuk was dat de Hoge Veluwe geen geld voor de kraam rekende.

Gezinsgroepouders Henk en Liesbeth Zeevat van gezinsgroep Blauwspar hadden een extra reden om deel te nemen aan de kerstmarkt. Het was voor Moraya, een meisje dat bij hen verblijft, een mooie gelegenheid om geld te verdienen voor een reis naar Amerika. Zij wil haar familie daar dolgraag bezoeken en heeft allerlei acties op touw gezet om geld te sparen. Op de kerstmarkt verkocht Moraya cupcakes, brownies, chocolademelk en glühwein.

Henk Zeevat: “Het was een geslaagd weekend dat naast geld ook mooie contacten heeft opgeleverd”.

 

17-12-2013 08:30u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]