> 
 > 

Een keer in de maand komen zo’n twintig tot dertig oudere inwoners van Hoenderloo naar ’t Dorpshuus om samen te dineren. De maaltijden worden verzorgd door jongeren van De Hoenderloo Groep, onder begeleiding van docent Jan-Willem Nengerman. Tot grote tevredenheid van de bezoekers.


eten in 't dorpshuus Hoenderloo

‘Dineren in ’t Dorpshuus’ heet het initiatief, dat tot doel heeft mensen een gezellige avond te bezorgen. Tot voor kort zorgde een eetcafé in het dorp voor de maaltijden. Toen dat ermee stopte, werd het contact met De Hoenderloo Groep gelegd. “Het was best even spannend, want het eten was goed. En je weet niet wat je krijgt. Maar inmiddels is iedereen er van overtuigd dat het eten nog steeds goed smaakt”, zo laten de initiatiefnemers weten.

 

Horecadocent Jan-Willem Nengerman is daar samen met zijn leerlingen verantwoordelijk voor. In overleg met de initiatiefnemers wordt maandelijks een menu samengesteld, bestaande uit soep, een hoofdgerecht en een toetje. “Het hoofdgerecht kan variëren. Van aardappels, groente en vlees tot Italiaans of nasi en bami. We houden ook altijd rekening met vegetariërs en diëten”, vertelt hij.

 

Het toetje is altijd een verrassing. Maar of het nu crèpes zijn of vers fruit, het valt altijd in de smaak.
Er wordt gekookt in de keuken van het Multifunctioneel Leercentrum (MLC), onderdeel van het Hoenderloo College. Merendeels binnen de lestijden, maar ook daarbuiten. In dat laatste geval krijgt Jan-Willem assistentie van jongeren die die avond met hun groep in het MLC komen eten.

 

“Ze vinden het allemaal leuk. Het is natuurlijk ook leuker om voor anderen te koken dan voor jezelf. En de reacties zijn positief. Het is een mooie succeservaring voor de jongeren.”

 

 

11-07-2016 14:30u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]