> 
 > 

Twee jaar na de opening van de Intensief Kleinschalige Behandelgroep (IKB) voor jongens aan de Weikamperweg 12 opende De Hoenderloo Groep op 9 januari een IKB voor vier meisjes.


De nieuwe kleinschalige voorziening voor meisjes van 12 tot 16 jaar kreeg de naam Klavertje Vier en is te vinden aan de Weikamperweg 4. Het concept IKB staat voor een residentiële kleinschalige behandelgroep, waar 24 uur per dag een begeleider aanwezig is. Binnen elke IKB werken twee vaste pedagogisch medewerkers en verblijven maximaal vier jongeren, die ieder aan hun eigen individuele traject werken.

 

“Voordelen van de kleinschaligheid zijn een meer individuele benadering en overzichtelijkheid en minder hospitalisering en stigmatisering. Daarnaast zijn er meer gerichte aandacht en continuïteit, een grotere mate van betrokkenheid en meer intensieve en directe zorg en ondersteuning. Verzorging, opvoeding en behandeling zijn nauw met elkaar verweven”, laat pedagogisch medewerker Maurice Soijo weten.

 

Naast de IKB’s Klavertje 4 en Weikamperweg 12 is er ook nog een kleinschalige behandelgroep voor jongens van 12-18 jaar gevestigd in het pand de Heibult. “Het is de intentie om op zeer korte termijn de afdeling verder uit te bereiden met een vierde IKB en zo het aanbod te vergroten van 11 naar 14 jongeren. Hiermee willen wij ook de doelgroep tussen 8 en 12 jaar gaan bedienen”, aldus Maurice.

 

 

16-01-2017 13:50u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]