> 
 > 

Ook dit schooljaar is Special Heroes actief op het Hoenderloo College. Na een succesvol eerste jaar met sporten als kickboksen, freerunning, judo en schermen, biedt Special Heroes jongeren opnieuw diverse sporten aan. Het streven is hen niet alleen tijdens de gymles te enthousiasmeren voor een sport, maar ze ook na schooltijd te laten deelnemen aan een vervolgclinic. Om zo op termijn doorstroom naar een reguliere sportvereniging te stimuleren.


Leerlingen Hoenderloo College sporten met Special Heroes

De eerste ronde met bootcamp en dans vond onlangs plaats. Na de herfst- en kerstvakantie zijn ronde twee en drie aan de beurt. In het voorjaar sluit Special Heroes af met ronde vier en een heuse sportbattle, waarin leerlingen van het Hoenderloo College strijden tegen leerlingen van scholen uit de regio. Belangstellenden zijn welkom om een keer te komen kijken.

 

Special Heroes is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen van 6 t/m 19 jaar, in het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs. Op laagdrempelige wijze komen kinderen in aanraking met sport en spel. Ook voor hen wordt het sporten met anderen gewoon, dat maakt het heel bijzonder. Uiteindelijk doel is dat leerlingen op structurele basis gaan sporten. Sportdeelname geeft daarmee zinvolle invulling aan de vrije tijd van een kind. Op dit moment hebben maar liefst 40.000 leerlingen van 380 scholen meegedaan aan het sportstimuleringsprogramma. Gemiddeld 80% van de deelnemende scholen verankert het programma in het schoolbeleid. Special Heroes is een samenwerkingsverband van de PO-Raad, Stichting Onbeperkt Sportief en NOC*NSF.

 

Meer informatie: www.specialheroes.nl 

 

26-10-2015 14:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]