> 
 > 

Op zaterdag 14 maart presenteerde junior onderzoeker Angela Schuurmans de resultaten van haar onderzoek naar de effectiviteit van Dojo op de International Convention of Psychological Science. Op dit congres in Amsterdam was de wereldtop van onderzoekers aanwezig.
Dojo is een serious game die jongeren helpt om te gaan met stress. Angela heeft het onderzoek uitgevoerd bij De Hoenderloo Groep en Pluryn-locatie De Beele. Professor Isabel Granic, professor Rutger Engels, dr. Karin Nijhof en dr. Ignace Vermaes begeleidden haar.


Let's play Dojo

De jongeren vonden de game leuk om te spelen. Uit het onderzoek bij 40 jongeren blijkt dat ze na het spelen van alle game-levels minder last hadden van angstige gevoelens dan jongeren die de game niet hadden gespeeld. Dat gaven ze zelf aan en hun mentoren ook. Vier maanden na het spelen van de game hadden ze ook iets minder gedragsproblemen in vergelijking met jongeren die de game niet hadden gespeeld. Het onderzoek had een zogenaamd Randomized Control Trial-design, dat is de gouden standaard voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. Dat vonden andere onderzoekers op het congres vernieuwend aan Angela’s onderzoek naar serious gaming.

Naar aanleiding van het onderzoek, gaat de afdeling Research & Development van Pluryn Dojo breder beschikbaar stellen binnen de organisatie.

 

25-03-2015 15:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]