> 
 > 

Wajooh! Vet! Jongeren die bij de opening van het Living Lab van De Hoenderloo Groep aanwezig waren, keken hun ogen uit.


opening-Living-Lab-DHG In het Meeting Point, gebouw van Vrije Tijd op het terrein van De Hoenderloo Groep, is een kamer ingericht met een groot scherm, een computer, een paar lekkere zitzakken en stoelen en een vitrinekast met gadgets. Op tafel staat Tessa, de tinybot die tegen je praat en je de dag door helpt.
Donderdagmiddag knipte Marlijn Lenselink, directeur Jeugd van Pluryn, het lint door. Daarmee opende ze het vijfde Living Lab van Pluryn. Het hoofdgebouw van Pluryn, Jan Pieter Heije, Het Hietveld en Pluryn in Groesbeek gingen De Hoenderloo Groep voor.
Jongeren die deelnamen aan het Sense-IT-onderzoek, de fotoclub en Hoenderloo TV waren bij de opening aanwezig. “Het Living Lab is vooral voor jullie”, zei Marlijn Lenselink voorafgaand aan de opening. “Je kunt er leuke dingen doen en ook leren.” Daarbij doelt ze op het feit dat het Living Lab ’s morgens kan worden ingezet door behandelaars voor therapiedoeleinden. ’s Middags organiseert het team Vrije Tijd er een club. Jongeren kunnen apps en gadgets testen en kennismaken met nieuwe technologie. Maar ook chillen met een potje Fifa op het grote scherm of beeldbellen met thuis. Afgaande op de enthousiaste reacties bij de opening zal het Living Lab intensief gebruikt gaan worden.
06-07-2018 09:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]