> 
 > 

Lotus is de vierde in de reeks van Intensief Kleinschalige Behandelgroepen (IKB’s), die in korte tijd op het terrein van De Hoenderloo Groep zijn geopend. Met de opening van Lotus wordt nu ook de jongere doelgroep van 8-12 jarigen bediend. Lotus is een gemengde groep voor maximaal drie jongeren. Er wonen nu twee jongens en een meisje. Zij worden begeleid door twee medewerkers die ieder om de week aanwezig zijn.


“De problematiek van de jongeren bij Lotus is heel divers”, vertelt begeleidster Simone Rikhof. “Hechtingsproblematiek, ODD, ADHD en vaak is er ook sprake van een trauma. Wat ze gemeen hebben, is dat de jongeren niet goed functioneren in een grote leefgroep. Bij ons krijgen ze minder prikkels en ze hebben met maar twee begeleiders te maken. Daarnaast staat de groep ook open voor jongeren die mogen oefenen met meer vrijheden. Doel is dat ze hierna doorstromen naar een lichtere vorm van zorg: een gezinsgroep op het terrein, in de regio of thuis.”

 

Lotus is voorlopig gevestigd in pand de Ottohoeve, op het terrein in Hoenderloo. Rond de zomer staat een verhuizing naar de Weikamperweg 34 op het programma.

Meer weten? Lees de beschrijving van de Intensief Kleinschalige Behandelgroepen bij DHG. Of neem contact op met het klantenbureau via 088-7795000 of klantenbureaudhg@pluryn.nl.

 

15-03-2017 13:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]