> 
 > 


Opnames SBS6 bij De Hoenderloo Groep

Een team van Hart van Nederland maakte onlangs opnamen bij De Hoenderloo Groep. Het SBS6-programma besteedde in de uitzending van woensdag 9 oktober aandacht aan de transitie Jeugdzorg. Aanleiding was de petitie 'Zorg over de (jeugd-ggz) Zorg' die de Tweede Kamer op die dag kreeg aangeboden. Op 11 oktober waren Erwin Duits en twee jongeren te horen in DeGids.Fm op Radio 1.

 
 
De nieuwe Jeugdwet legt de regie voor de jeugd-ggz bij de gemeente. Landelijke, specialistische instellingen zoals de Hoenderloo Groep zouden dan minder jongeren kunnen plaatsen. De aanbieders van de petitie denken dat de voorgenomen maatregelen heel nadelig zijn voor de kwaliteit van de zorg. Erwin Duits, directeur van de jeugdzorginstelling in Hoenderloo, deelt die zorgen: "Breek geen specialistische zorg af voordat je het in de regio weer hebt opgebouwd."

 

In het SBS6-programma kwamen naast Erwin Duits ook jongeren aan het woord die bij De Hoenderloo Groep verblijven. Zij vertelden elk vanuit hun eigen perspectief welke veranderingen zij verwachten als gemeenten voor jeugdzorg verantwoordelijk worden. Wat steeds in hun verhalen terugkeerde: eerdere hulp was niet toereikend, pas bij De Hoenderloo Groep kwamen we tot rust. Eerder die week kwam Erwin Duits ook al aan het woord in de Volkskrant, in een artikel over de nieuwe Jeugdwet.
 

13-10-2013 22:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]