> 
 > 

“Een mooi staaltje lokaal hergebruik.” Het is een treffende verwoording van de samenwerking tussen bungalowpark Landal Miggelenberg in Hoenderloo en De Hoenderloo Groep. Sinds 5 januari gaan er dagelijks een paar vrachten bungalowmeubilair van de ene naar de andere kant van de Gelderse plaats.


De Hoenderloo Groep en Landal Miggelenberg kennen elkaar al langer. Regelmatig loopt er een jongere van DHG stage bij het vakantiepark en ook bij de verkiezing ‘Groenste dorp van Nederland 2014’ werkten ze samen. “Zo kwamen we om tafel en hebben we goed gekeken naar de vraag: Wat kunnen we nog meer voor elkaar betekenen?”, vertelt Frits Essenstam van De Hoenderloo Groep. “Toen kwam ook de verbouwing van Miggelenberg ter sprake.”

 
Die verbouwing vindt deze maand plaats. Liefst 51 bungelows maken vanaf deze maand plaats voor nieuwbouw. Het meubilair uit die bungalows werd beschikbaar gesteld aan De Hoenderloo Groep. Sinds 5 januari halen dagelijks tien jongeren een deel van de inboedel op. Banken, tafels, stoelen, maar ook stofzuigers, magnetrons en koelkasten… Alles gaat mee richting De Hoenderloo Groep. “En het is gewoon heel goed materiaal”, weet Frits. “Tot 5 januari werden de huisjes met dat meubilair nog gewoon verhuurd, dus dat zegt genoeg. Waar het heengaat? Enkele banken, tafels en stoelen staan op de groepen, maar ander meubilair kan heel goed gebruikt worden als bijvoorbeeld een jongere op kamers gaat.”

 
Het is een mooi nieuw hoofdstuk van de vriendschap tussen Landal Greenparks en De Hoenderloo Groep. Frits: “En dat is er één van twee kanten. Als wij iets voor Landal kunnen doen – bladblazen, opruimen of ondersteunen bij feestjes bijvoorbeeld – dan laten we dat niet na”.

 

 

19-01-2015 16:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]