> 
 > 

De voorbereidingen voor het aanleggen van een pluktuin bij De Hoenderloo Groep zijn in volle gang. In de tuin kunnen bezoekers zelf fruit, groente, bloemen en kruiden plukken. Vrijwilligers en jongeren leggen de tuin op zaterdag 18 april 2015 aan, tijdens de Hoenderloose Doedag. Iedereen die het leuk vindt om mee te helpen met de aanleg, is van harte welkom!


pluktuin De cliëntenraad van DHG gaf in november 2014 een zwaarwegend advies aan de directie om de tuin aan te leggen. Inmiddels hebben leerlingen van het Hoenderloo College locatie Beets prachtige creatieve ontwerpen gemaakt voor speelplekken in de tuin, die meegenomen zijn in de eerste ontwerpen. Hiervoor heeft Modeste Herwig, een bekende tuinarchitecte, onlangs de eerste ideeën gepresenteerd. Het wordt een tuin waarin veel te beleven is, zowel voor de jongeren die bij DHG verblijven, als voor de inwoners van het dorp en de wandelaars die regelmatig over het terrein van DHG lopen. 

Meer over de pluktuin

Voor het verkooppunt bij de pluktuin is de afdeling Hout van het Hoenderloo College druk bezig om allerlei producten te maken, van vogelhuisjes tot banken. Ook het winkeltje zelf verbouwt de afdeling binnenkort met planken uit het Hoenderloose bos. Het veld waar de pluktuin moet komen bij de boerderij de Otthohoeve, hebben de varkens die er scharrelen al bijna helemaal omgeploegd.
 

Jongeren die bij DHG verblijven, zullen de tuin onderhouden, bijvoorbeeld tijdens hun stage ‘Groen’. Ook heeft DHG de eerste contacten gelegd met andere locaties van Pluryn om te kijken in hoeverre er samenwerking mogelijk is bij dit project.

 

Wil je meer informatie over de tuin, of helpen met de aanleg? Mail dan naar pluktuin@pluryn.nl

 

26-02-2015 10:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]