> 
 > 

De opening van integraal kindercentrum Hei & Bos in Hoenderloo is aanleiding voor museum De kleine Arcke om een expositie in te richten over ‘De scholen van Hoenderloo’. De kleine Arcke staat op het terrein van De Hoenderloo Groep en is in september 2017 geopend.


Oude-Gangelschool Het museum is ontstaan uit een samenwerking tussen De Hoenderloo Groep en het dorp Hoenderloo. Er is een permanente expositie ingericht over schrijver A. den Doolaard en er is ruimte voor wisselende tentoonstellingen.

De expositie ‘De scholen van Hoenderloo’ is vanaf 25 maart te bezoeken. Centraal staan de foto’s die de beroemde fotograaf Paul Huf maakte voor het gedenkboek dat De Hoenderloo Groep in 1951 uitbracht rondom haar 100-jarig bestaan. Hij fotografeerde leerlingen van de Beetsschool die leerden voor een ambacht. Huf was destijds nog niet zo bekend. Zijn naam wordt in het boek ook niet vermeld. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat hij van huis-uit katholiek was. Het werken voor een instelling met een protestants-christelijke signatuur had wellicht vraagtekens opgeroepen. De expositie besteedt ook aandacht aan dominee Heldring en Meester Gangel. Zij zijn grondleggers van De Hoenderloo Groep en de scholen op het terrein van de organisatie voor jeugdhulp. Tot slot is er werk te zien, gemaakt door huidige leerlingen van het Hoenderloo College.

Officiële opening
De opening van de tentoonstelling ‘De scholen van Hoenderloo’ vindt op zondag 25 maart plaats, van 15.00-17.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom. Arjan Steenbeek van het Hoenderloo College zal die middag vertellen over het onderwijs dat momenteel op De Hoenderloo Groep aangeboden wordt. Inge Bodingius van de Streekschool Hei & Bos vertelt over de kinderopvang, peuterspeelzaal, basisschool, vso en bso die zich na de zomervakantie in het gebouw van de voormalige Kakelhof aan de Middenweg in Hoenderloo vestigen. De Kakelhof sloot in juli 2015 haar deuren vanwege een teruglopend aantal leerlingen.
Het museum De kleine Arcke is te vinden op het adres Heldringsweg 17 in Hoenderloo en is elke laatste zondag van de maand voor publiek geopend, van 11.00-15.00 uur.

 

Lees hier meer over De kleine Arcke.

 

Voor actuele informatie kunt u terecht op de website www.museumdekleinearcke.nl

 

16-03-2018 08:30u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]