> 
 > 

Dankzij een samenwerking met het opleidingsinstituut IVIO@School kan het Hoenderloo College nu ook onderwijs op havo- en vwo-niveau aanbieden aan jongeren met zeer complexe problemen. Dat maakt het Hoenderloo College uniek in Nederland.


ondertekening samenwerking Hoenderloo College en IVIO

Op VSO-school het Hoenderloo College zitten jongeren die bij De Hoenderloo Groep verblijven evenals jongeren uit de regio Apeldoorn. Zij volgen er onderwijs op vmbo- en mbo-niveau, waarbij veel aandacht is voor praktijkonderwijs.

 

Regelmatig is er ook vraag naar havo- of vwo-onderwijs. Daaraan kon het Hoenderloo College tot nu toe niet voldoen, omdat het geen docenten in huis heeft die bevoegd zijn op dit niveau les te geven. IVIO@School heeft wel 1e en 2e graads docenten in dienst en stelt hun expertise beschikbaar via internet. Leerlingen krijgen de onderwijsstof dan ook deels digitaal aangeboden. Daarnaast werken ze gewoon met boeken en werkboeken.

 

De onderwijsprogramma’s van IVIO@school zijn uitermate geschikt voor kwetsbare kinderen die leermoeilijkheden hebben en baat hebben bij een individueel studieprogramma.

 

De leerlingen werken in de klas onder begeleiding van een onderwijsmedewerker van het Hoenderloo College aan hun eigen samengestelde havo/vwo-traject. De bevoegde docenten van IVIO@School staan online klaar om leerlingen te ondersteunen en antwoord te geven op vraagstukken. Ook kijken ze de toetsen na. De opleiding kan worden afgesloten met een staatsexamen.

 

 

Foto: Chris van der Meulen van het Hoenderloo College en Willeke Kluijfhout van IVIO@school

 

 

10-07-2014 13:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]