> 
 > 

Het werkbezoek dat Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing (PvdA) vrijdag 1 maart bracht aan het Hoenderloo College, is prima verlopen. Locatieleider Chris van der Meulen kijkt er met een goed gevoel op terug: “Ze heeft De Hoenderloo Groep goed op haar netvlies staan.”


Het bezoek startte met een rondleiding over het terrein van De Hoenderloo Groep. Daarna stond een bezoek aan de locaties Beets en het Multifunctioneel Leercentrum van het Hoenderloo College op het programma.  Het doel dat Chris van der Meulen voor ogen had - haar informeren over de 4 milieuvoorziening en de gevolgen van de bezuinigingen voor het speciaal onderwijs - is volgens hem bereikt.

 

“Ik heb haar verteld dat de bezuinigingen tot gevolg hebben dat er meer leerlingen in een groep komen. Verder vervallen extra subsidies op de differentiatie in het onderwijs aan leerlingen in één groep. Dat betekent dat een docent straks 12 leerlingen van verschillende niveaus moet voorzien van aparte instructies. Dat heeft gevolgen voor de kwaliteit van het onderwijs. Mevrouw Jadnanansing was vooral geïnteresseerd in een goede verbinding met het ROC. Als leerlingen hier weggaan, verzuipen ze dan niet bij het ROC, vroeg ze bijvoorbeeld.”

 

Tanja Jadnanansing lunchte samen met jongeren en sprak met de leerlingenraad, met docenten en met de medezeggenschapsraad. Ze was onder de indruk van wat het Hoenderloo College met bescheiden middelen doet. Chris van der Meulen: “Ze toonde zich geïnteresseerd en stelde goede vragen. Na het bezoek stuurde ze nog een sms’je dat ze het een nuttig en gezellig bezoek had gevonden.”

 

 

13-03-2013 15:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]