> 
 > 

Hij voer door heel Nederland. Drie jaar lang bezorgde de Fokkelina menig jongere van De Hoenderloo Groep een onvergetelijke vakantie. De haren in de zeewind, aanmeren op een onbewoond eiland of slapen op het achterdek. Nu de verkoop van de boot aanstaande is, is een ode op zijn plaats. Een ode aan de Fokkelina.


Fokkelina

Drie jaar geleden kwam Bart-Jan Faas, schipper van de 25 meter lange Fokkelina, in contact met Dave Beekman. Dave is coördinator weekend- en vakantieverblijf bij De Hoenderloo Groep. Samen kwamen ze op het idee jongeren die in het weekend of tijdens de vakantie niet naar huis konden, toch onvergetelijke boottripjes te bezorgen.

 

“We hebben door heel Nederland gevaren”, vertelt Bart-Jan, die met zijn gezin een aantal jaar woonde op het schip. “Er zijn twintig bedden aan boord, en meestal gingen er drie tot zes jongeren mee. De jongeren van DHG passen goed op het schip. Ze zijn avontuurlijk, niet bang en weten van aanpoten. Als we het zeil moeten heisen, moet je niet hebben dat iedereen zich omdraait.” Zo’n 60 dagen per jaar koos de Fokkelina het ruime sop voor een meerdaagse trip. “Aan alles komt een eind, hoe jammer het ook is”, weet Bart-Jan. “Met Dave ben ik wel aan het kijken of we de boottochten op een andere manier kunnen voortzetten. Maar de Fokkelina verdient, nu het afscheid nadert, sowieso deze ode. Vanwege al het plezier dat zij ons én de jongeren gebracht heeft.”

 

19-03-2015 10:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]