> 
 > 

Het Multifunctioneel Leer Centrum (MLC) op het terrein van De Hoenderloo Groep biedt tijdens de Open Monumentendagen zaterdag 12 en zondag 13 september onderdak aan een bijzondere expositie.


In deze locatie voor praktijkonderwijs van het Hoenderloo College is houtsnijwerk te zien van oud-docent Rob van Dorth. Hij was leermeester timmeren aan wat destijds de ambachtsschool heette. In 1983 nam hij afscheid van de school als hoofd Technische Dienst.

 

Praktijkonderwijs toen en nu

De in 2006 overleden Rob van Dorth maakte in zijn leven een enorme hoeveelheid kunstzinnig houtsnijwerk. Een selectie ervan is te zien in het MLC. Veel van de houtsnijwerken herinneren aan de tijd dat hij werkzaam was bij De Hoenderloo Groep. In het MLC zijn ook foto’s uit die tijd te zien van onder andere de schoenmakerij, de drukkerij, de smederij en de kassen die zich op het terrein bevonden. Bezoekers aan de tentoonstelling kunnen een kijkje nemen in de huidige hout- en metaalwerkplaats van het MLC en zo het verschil zien tussen praktijkonderwijs toen en nu. Er is koffie en thee verkrijgbaar met ‘ouderwetse’ lekkernijen, gebakken door leerlingen.  

 

Demonstraties en huifkarrit

De expositie in het MLC sluit mooi aan bij het thema van de Open Monumentendagen: Kunst en Ambacht. In dat kader zijn bij de Ottohoeve op het terrein demonstraties van ambachtslieden zoals een klompenmaker, hoefsmid en een wagenmaker. Bezoekers kunnen een huifkarrit maken en de pluktuin is open. De activiteiten op het terrein van De Hoenderloo Groep zijn zaterdag 12 en zondag 13 september van 10.00-16.00 uur.

 

09-09-2015 09:30u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]