> 
 > 


De Ottho Hoeve is een karakteristiek wit gebouw op het terrein van De Hoenderloo Groep. Sinds kort is het voormalige boerderijtje in gebruik als onderwijslocatie. Daarmee ging een lang gekoesterde wens voor schooljaargroep De Hulst in vervulling, vertelt Jonne van Halm.

“Bij De Hulst doorlopen maximaal 10 jongens een intensief behandeltraject van 11 maanden. Een belangrijk doel is hen het plezier in leren te laten terugvinden. De aanpak werpt duidelijk vruchten af, al waren we vanaf de start in 2016 eigenlijk continu op zoek naar een geschikte plek voor de kleine klas, een locatie waar we passend onderwijs in alle rust kunnen aanbieden. Dat is nu gelukt.”

Jonne geeft toe dat er meer kapers op de kust waren voor de Ottho Hoeve. Het mooie is dat niemand achter het net vist. “De plek biedt ook ruimte aan het Hoenderloo College, integrale dagprogrammering en het avond-weekend hoofd, die er kantoor houdt. Alles staat in het teken van onderwijs en samen optrekken."

"Aan alle kanten levert dat voordelen op. Is een leerling van de schooljaargroep toe aan lessen in het reguliere onderwijs, dan is de stap naar het Hoenderloo College nu gemakkelijker gezet. Andersom biedt de Ottho Hoeve eventueel plaats aan leerlingen die even een meer beschermde en kleinschalige setting nodig hebben. Het is prachtig dat we hier een win/win-situatie van hebben weten te maken.”


05-10-2018 00:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]