> 
 > 

Een keer per jaar organiseert het Rijksmuseum een ‘Prachtnacht’ voor kinderen die wegens ziekte of een beperking niet zo snel naar het museum kunnen. Op deze bijzondere avond wordt alles in het werk gesteld om de bezoekers de avond van hun leven te geven. Voor jongeren plus begeleiders van De Hoenderloo Groep was het zaterdag 28 januari zover. “Enorm indrukwekkend, een unieke ervaring voor jongeren voor wie museumbezoek sowieso bijna nooit is weggelegd!”


Prachtnacht Rijksmuseum

De reis naar Amsterdam kwam nogal onverwacht, zo vertelt begeleider Sonja Boon. Dat maakte de verrassing nóg groter. “Per luxe bus gingen we met de jongeren op pad. Eenmaal in het Rijksmuseum vormden we groepjes van vier en startte de persoonlijke rondleiding. Allemaal heel speels en spannend gepresenteerd. Superleuk! De jongeren keken hun ogen uit, stelden vragen. Ze waren duidelijk onder de indruk.”

 

Hoogtepunten voor het jeugdige bezoek waren de collectie pistolen, de afdeling miniatuurschepen, ‘de diamant’, de gigantische schilderijen en de versnaperingen. “Wat was het gaaf in het Rijksmuseum. We kregen ook veel lekkers: snoep, bakjes met fruit en groente, poffertjes, limonade. We kwamen niks tekort.”

 

 

 

31-01-2017 09:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]