> 
 > 

Maandag 26 november is een man voor de rechter verschenen voor uitbuiting. Deze man werkte van 2012 tot 2014 bij De Hoenderloo Groep als begeleider.


De strafbare feiten die hij gepleegd zou hebben, dateren van 2016 en 2017. Dat is twee jaar nadat hij bij De Hoenderloo Groep uit dienst is gegaan.

Bij het onderzoek is tevens één oud-cliënt van De Hoenderloo Groep betrokken. Zij zou slachtoffer zijn geworden van de man nadat zij bij De Hoenderloo Groep uit zorg was. Op verzoek van de politie heeft De Hoenderloo Groep medewerking verleend aan het strafrechtelijk onderzoek. We zijn nu in afwachting van de resultaten van het onderzoek en de uitspraak van de rechter.

De Hoenderloo Groep verleent zorg aan kwetsbare jongeren. Hun veiligheid, gezondheid en welzijn hebben bij ons de hoogste prioriteit. Daarvoor hebben we passend beleid en protocollen waarop de Inspectie Gezondheidszorg & Jeugd toezicht houdt. Zo beschikken alle medewerkers bijvoorbeeld over een ‘verklaring omtrent gedrag’. Dat gold ook voor deze man.

Omwille van privacy en zo lang de zaak nog onder de rechter is, doet De Hoenderloo Groep hierover nu geen nadere mededelingen.
27-11-2018 08:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]