> 
 > 

Donderdag 8 november verscheen een artikel in de media over een strafmaatregel bij Kop van Deelen. Deze wordt niet toegepast.


De Hoenderloo Groep werkt met de in de jeugdzorg erkende methodiek van competentiegericht werken. Dat betekent dat het behandelteam zoveel mogelijk aansluit bij de krachten, mogelijkheden en wensen van een jongere. De behandeling richt zich op het versterken van nieuw en gewenst gedrag en het aanleren van vaardigheden. Dat is een positieve benadering.
De JeugdzorgPlus-locatie is er voor jongeren met complexe problematiek. De Kop van Deelen kenmerkt zich onder meer door een terrein zonder hekken. Het is de filosofie om letterlijk en figuurlijk dichtbij de jongeren te staan. De Hoenderloo groep beschikt bewust niet over separeerruimtes. Met deze filosofie en aanpak beweegt de jeugdzorg zich naar maatwerk, met een open en therapeutisch klimaat. Op basis van een behandelplan, inclusief risicoanalyse wordt het leefklimaat voor een jongere individueel bepaald. Dat wordt gedaan in overleg met de jongere en zijn sociale omgeving.

Vanzelfsprekend is er soms interventie om ongewenste situaties te doorbreken. Dat kan een korte time-out zijn om het apart gaan van de groep te voorkomen. Langdurig aan tafel zitten als strafmaatregel kwam incidenteel voor op enkele groepen op de Kop van Deelen maar wordt binnen De Hoenderloo Groep niet meer toegepast.

De journalist heeft gesproken met enkele ouders en een oud-jongere. In het artikel uiten zij kritiek op een bepaalde bejegening en handelswijze. We vinden het oprecht vervelend als cliënten of familie niet tevreden zijn. En als dat het geval is gaan we graag een gesprek met hen aan. Om te bekijken of zaken anders of beter kunnen, of om van fouten te leren.
08-11-2018 10:02u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]