> 
 > 

In een goede sfeer elkaar ontmoeten en herinneringen ophalen, met het zonnetje erbij en lekker eten en drinken. Dat is in het kort samengevat hoe onze reünie afgelopen zaterdag 19 maart verliep


160

In een goede sfeer elkaar ontmoeten en herinneringen ophalen, met het zonnetje erbij en lekker eten en drinken. Dat is in het kort samengevat hoe onze reünie afgelopen zaterdag 19 maart verliep.

 

Tijdens een zonovergoten dag bezochten ruim 600 oud-jongeren en oud-medewerkers en hun invitees ons terrein. Ruim 100 collega’s en jongeren zorgden ervoor dat onze gasten zich welkom voelden en hielpen mee om de dag tot een succes te maken.

 

De reünisten konden een kijkje nemen op de groepen en de scholen, stapten in het treintje voor een route over het terrein, deden mee aan een workshop, gingen in gesprek met logeergezinnen, bezochten Kampheuvel, keken oude fotoboeken in, genoten van een hapje en een drankje, namen een kijkje bij het stiltemonument, bekeken een compilatie van oud filmmateriaal, namen de drumstokken in de handen in de muziekkelder, bezochten de Soos en de Zorgboerderij, keken bij jongeren en collega’s in de leerwerkplaatsen in het Multifunctioneel Leercentrum en haalden herinneringen op met elkaar. Voor wie wilde was er een compleet programma op het terrein, wie alleen bij wilde kletsen bleef lekker in en rondom de feesttent op het sportveld.

 

Een wandeling langs 160 jaar DHG historie
 Ter gelegenheid van ons 160-jarig bestaan heeft de werkgroep Reünie samen met de Plantsoenendienst van DHG een historische wandelroute over het terrein uitgestippeld om letterlijk een stukje geschiedenis te markeren. Deze wandelroute werd tijdens de opening van de reünie door Herman Geerdink (Raad van Bestuur Pluryn Hoenderloo Groep) aangeboden aan de loco-burgemeester van Apeldoorn en wethouder Hans Wegman.

 

Hiermee was het officiële startschot voor de wandelroute gegeven; de reünisten konden gedurende de dag de wandelroute van 5 kilometer wandelen langs 17 historische plekken op het terrein, die worden aangegeven met informatieborden. In een bijbehorend boekje staat meer achtergrondinformatie over de 17 plekken. Deze wandelrouteboekjes zijn tijdens kantooruren verkrijgbaar bij De Hoenderloo Groep, Kampheuvellaan 34 in Hoenderloo.
 

23-03-2011 15:20u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]